Do góry

Przekąski Przepis na:

Marchew w miodzie

Przepis dnia 2008-02-26
Przekąski

Autor: sikorka21

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 3032

Dodano: 17.02.2008

Odsłon: 28839

Świetny pomysł na apetyczną przystawkę, nadaje się również jako dodatek do dań głównych.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ½ kg marchewki pokroić na cienkie paseczki. Zagotować w rondelku wodę na dużym ogniu, dodać do wody marchew, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień. Gotować do stanu lekko miękkiego.

  2. Odcedzić wodę, do rondla dodać dwie łyżki miodu, dwie łyżki masła, dwie łyżki posiekanej naci pietruszki lub dwie łyżeczki suszonej naci.

  3. Gotować na słabym ogniu aż marchew się zaszkli się.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

glodo_morki 18 lutego 2008 Bardzo apetyczne! Chętnie wypróbuję przepis:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń