Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona marchewka z porem i imbirem to świetny pomysł na ciepły dodatek do dań mięsnych.Dodatkowo imbir nadaje potrawie nuty orientalnej.Niezwykle prosta w wykonaniu lecz szalenie efektowna w smaku.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Sposób przyrządzenia Marchewki obieramy, następnie obieraczką lub nożem kroimy w cieniutkie podłużne paski. Pora kroimy na talarki. Tak przygotowane warzywa dusimy na odrobinie oliwy i masła do miękkości, w międzyczasie dadając utarty lub drobno pokrojony imbir. Po ok 15 min dolewamy odrobinę wody i dodajemy łyżke miodu. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem. dusimy jeszcze około 10min i gotowe ! Smacznego !! Porada Możemy doprawic odrobiną mieszanki ziół prowansalskich. Podajemy prosto po ugotowaniu.