Do góry

Dania główne Przepis na:

Marchewka na ciepło

Dania główne

Autor: Futka

Przepisów i artykułów: 223 Ocena: 3747

Dodano: 22.04.2013

Odsłon: 5674

Sposób na tani, prosty i smaczny dodatek do obiadu to marchewka na ciepło. Klasyczny dodatek do polskiego dania głównego.

Składniki

  • 3 duże marchewki
  • 1,5 łyżeczki masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól i cukier do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Pokrojoną marchew wrzucamy do
    garnka i zalewamy wodą (tak, aby tylko przykryła marchewkę). Następnie
    gotujemy ją przez około 30 minut z dodatkiem soli i cukru.

  2. W tym czasie w małym rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy do niego mąkę, chwilę zasmażamy Zasmażkę dodajemy do ugotowanej marchewki i mieszamy do zgęstnienia.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń