Do góry

Dania główne Przepis na:

marchewka z orzechami i miodem

Dania główne

Autor: nika100908

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 8

Dodano: 25.06.2009

Odsłon: 505

zawiera beta karoten, proteiny i malutko tluszczu. jest szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne. zachecam. 264 cal, 3g protein, 29gweglowodanow, 7g blonnika, 17g sat. tluszczu, 8mg cholesterolu.

Składniki

  • marchewka, 0.90kg
  • olej, 2stolowe lyzki
  • maslo, 1stolowa.lyzka
  • pecans(orzechy), 71g
  • chili puder, 1/2stolowej lyzki
  • miod, 2stolowe lyzki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wlacz piekarnik na 190C posiekane i wymieszane z odrobina masla orzechy rozsyp na blaszke (sol do smaku) polej 1 lyzka oleju. przypraz okolo 5 min.

  2. rozgrzac pozostale maslo i olejna glebokiej patelni. na srednim ogniu. dodac marchewke,zakryc i gotowac 12 min mieszajac co jakis czas.

  3. wsyp chili puder i sol do smaku. przykryc i gotowac az do amiekczenia sie marchewki.

  4. odstaw z ognia, wymieszaj z miodem odrobina piepszu i orzechami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 26 czerwca 2009 Mniam... szkoda, że orzechy pekana są dość trudne do kupienia w Polsce i drogie... ale z włoskimi też na pewno jest pyszne :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń