Do góry

Przekąski Przepis na:

MARCHEWKA ZASMAŻANA

Przekąski

Autor: violast11

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 230

Dodano: 19.11.2011

Odsłon: 19546

Smaczna marchewka zasmażana idealna do obiadu.

Składniki

  • marchewka, 4-5 średniej wielkości
  • woda, 5-6 łyżek
  • sól, pół łyżeczki
  • cukier, 3-4 łyżeczki
  • masło, 2 łyżki
  • Mąka pszenna, niecała łyżka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zasmażka: Roztopić na małym ogniu masło, następnie dodać mąkę pszenną (roztrzepaną z łyżką wody) i dokładnie wymieszać.

  2. Marchewkę pokroić w drobną kostkę, wrzucić do garnka i wodę. Wsypujemy sól i cukier. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem co jakiś czas mieszając.

  3. Jak marchewka będzie miękka (tylko mie za miekka, żeby przy mieszaniu nie zrobiła sie ciapa) zalewamy zasmażką i chwilkę mieszamy. Marchewkę można odgrzewać, należy cały czas mieszać bo łatwo ją przypalić.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń