Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 180
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 180
Składniki
Wszystkie składniki wykładamy na stolnicę i dokładnie zagniatamy (w razie potrzeby można dać więcej mąki, bo to zależy jaka jest wilgotność marchewki).
Formujemy wałek i dzielimy go na 4 części, następnie każdą część rozwałkowujemy na grubość ok. 3mm (podsypujcie stolnicę mąką, bo będzie się kleiło ! :)) i dzielimy okrąg na 6 części tworząc trójkąty.
Na szerszą część ciasta kładziemy łyżeczkę dżemu i zwijamy ciasto tworząc rogalika. Następnie układamy je na blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170st. C przez ok 30-40 min.
Gotowe rogaliki studzimy na kratce i już ostudzone możemy posypać cukrem pudrem.