Do góry

Przekąski Przepis na:

Marchewkowo''- więc pysznie

Przekąski

Autor: schakira

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 363

Dodano: 08.11.2009

Odsłon: 3516

Sezon marchewkowy czas zacząć. Naturalnie słodki i pyszny dodatek do drugiego dania.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchew trzeba obrać i pokroić w cienkie plasterki, zalać wodą (tak aby tylko zakryła marchewkę) i gotować do miękkości. W rondelku rozpuszczamy masełko i wrzucamy odcedzoną marchew (wodę z gotowania należy zostawić) Chwilę dusimy, podsypujemy mąką i zalewamy wodą pozostałą z gotowania marchwi, doprawiamy cukrem, solą, pieprzem, sokiem z cytryny i posypujemy szczypiorem-gotowe. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agus32 08 listopada 2009 Pyszna jest ta marcheweczka ja czasem dodaję groszek konserwowy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 08 listopada 2009 Taka marchewka jest bardzo smaczna,robie podobną tylko nie dodaję cukru,.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń