Do góry

Desery Przepis na:

Marchwiak

Desery

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1894

Dodano: 10.03.2009

Odsłon: 42385

Marchew nazywana jest eliksirem młodości. Zawiera m.in. beta karoten, którego cudowne działanie neutralizuje przyczyny powstawania zmarszczek:) A więc smacznego drogie Panie:)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać pozostałe składniki i wszystko delikatnie wymieszać. Wlać do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. godzinki w temperaturze 180 stopni:).Można podawać posypany po prostu cukrem pudrem. Nic więcej mu nie potrzeba:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amidalla 03 listopada 2010 Z tej porcji robię albo w większej keksówce albo w małej tortownicy. Więc na standardową blachę prostokątną najlepiej podwoić składniki. Ciasto będzie wyższe:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

KaFForKa 03 listopada 2010 mam chrapkę zrobić tę ciasto tylko proszę napisz jaką blachę wykorzystałaś ?
- bo to chyba na tortownicę -
jak chcę na blachę prostokątną to muszę produkty dodać x2

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

13jolanta 25 maja 2010 Nietypowe ciasto.większości marchewka kojarzy się z sałatka i zupą :):) Ale upiekłam pierwszy raz...i od tego czasu jeszcze z 6 razy..:):)Pychota :) Dzięki za przepis:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

palooka 01 lutego 2010 Ciasto smakowite. Moje dziewczynki, które nie lubią marchewki objadały się. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

4444 17 stycznia 2010 upiekłam,wyszedł wysoki ,pulchny -super-polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

megi19791 11 stycznia 2010 ciasto pycha, smakuje jak piernik, ale bardzo mało wyrosło

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dziwonia 10 stycznia 2010 Bardzo smakowicie wygląda. W najbliższym czasie spróbuję zrobić.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kryska 08 stycznia 2010 bardzo lubie ciasto marchwiowe ale nie umialam go zrobic ten przepis napewno wykorzystam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Afrulu 08 stycznia 2010 pamiętam,że piekła go moja mama,ale zrobię go na niedzielę,mam nadzieję,że mi się uda-dzięki za przepis!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

effka28 06 czerwca 2009 czesc Amidalla - znam to ciasto i bardzo czesto je pieke dla moich gosci, tyle ze z mala roznica - zamiast rodzynek uzywam zmielone migdaly 80 gramm i nie dodaje cynamonu - wyprobuj!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń