Do góry

Przetwory Przepis na:

Marmolada truskawkowo-rabarbarowa

Przetwory

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1914

Dodano: 25.06.2009

Odsłon: 6337

Pyszna i zdrowa marmolada o oryginalnym kwaskowatym smaku. :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczone owoce (rabarbar w kawałeczkach) umieszczamy w garnku, dodajemy cukier (ja lubię niskosłodzone, można dodać więcej) i odrobinkę wody (ok. 1/4 szklanki). Doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy powolutku bez przykrycia, aż zgestnieje.

  2. Marmolada ma odpowiednią konsystencję, jeśli po wylaniu odrobiny na talerzyk, przejedziemy palcem i zostanie przerwa. Gorącą wleawmy do słoików, zakręcamy i gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maluszekk 17 maja 2013 Mmm... pyszności. Zaraz pędzę po rabarbar i truskawki i do roboty :)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smaczne 26 czerwca 2009 Bardzo smaczna marmolada :)
świetnie smakuje na bułeczkach ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń