Do góry

Desery Przepis na:

Marokanskie ciasto z migdalami

Desery

Autor: gragabln

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 158

Dodano: 22.06.2010

Odsłon: 9980

Pycha !!!

Składniki

  • jajka, 3 szt
  • jogurt naturalny, 150 g
  • olej, 1 szkl.
  • cukier, 1 szkl.
  • maka, 2 szkl.
  • migdaly zmielone, 100 g
  • proszek do pieczenia, 1 torebka
  • szczypta soli
  • migdaly platki, 80 g
  • miod, 5 lyzek
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ubic z cukrem , dodac jogurt,olej ,make wymieszac ... migdaly zmielone ,proszek do pieczenia i szczypte soli wymieszc razem i dodac do masy , znowu wymieszac. Tortownice wysmarowac tluszczem ,posypac tarta bulka ... przelac ciasto , posypac platkami migdalow.Piec w 160 st. przez okolo 30 -35 min.

  2. Miod rozgrzac w garnuszku , polac na wierzch ciasta , zaraz po wyjeciu z piekarnika.

  3. SMACZNEGO ;))

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ANIKA26 30 lipca 2010 Bardzo mi się podoba to ciasto:) warto upiec:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

orchidea2101 24 czerwca 2010 Jak duża ma być tortownica? Czy nie mogłaby być jakaś zwykła foremka? Proszę o jakieś wymiary

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

orchidea2101 24 czerwca 2010 jak duża ma być tortownica? czy może być zamiast tortownicy zwykła foremka?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

orchidea2101 24 czerwca 2010 czy musi być tortownica? jeśli tak to jaka? a może mogłaby być zwykła prostokątna foremka?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 22 czerwca 2010 Jogurt, miód i migdały?... Brzmi przepysznie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń