Do góry

Przekąski Przepis na:

Marynowane grzybki

Przekąski

Autor: Arabelka

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 98

Dodano: 01.10.2009

Odsłon: 16428

Wystarczy popatrzeć,kto lubi grzyby ten nie pogardzi

Składniki

  • Grzyby leśne ile się uzbiera
  • lisć laurowy 4-5 szt
  • ziele angielskie kilka ziaren
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby dokładnie umyć wymoczyć parę godzin.Odgotować w osolonej wodzie,Gotowaćok.3 min.

  2. zalewa:7 szkl wody, 1 szkl. octu 10%, liście,ziele,12 dag cukru ,4,5dag soli,gorczyca.,kilkanaście ziaren.Wszystko zagotować.Pogotować jeszcze 3 minutki i gorące grzyby wkładać do słoików ,zalewając od razu gorącą zalewą.Zakręcić słoiki i odwrócic do góry nogami.Spożywać po miesiącu,a jak ktoś nie wytrzyma to po tygodniu.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasiulkaxi 03 września 2014 grzyby obgotować tylko przez 3 minuty? podana ilość zalewy wystarczy na około ile słoiczków/grzybów? w smaku są dość ostre czy raczej troszkę?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

willwi 20 października 2013 Najlepsze,jakie do tej pory robiłam !Serdecznie pozdrawiam i wielkie dzięki za podzielenie się :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub25 11 lipca 2010 a gdzie słoik ma nogi chyba do góry dnem Słonko!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Arabelka 31 marca 2010 Vicky Pozdrawiam i dziekuję za miłe słowa

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Vicky 29 marca 2010 Bardzo dobry przepis.Grzybki smakują wszystkim moim bliskim.Serdecznie dziekuje za dodanie .

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 06 października 2009 Mistrzyni świata, najlepszy, najprostszy, najpyszniejszy przepis dla każdego grzybiarza.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hanusza 06 października 2009 bardzo,naprawde bardzo dobre i latwe do zrobienia marynowane grzybki

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hanusza 06 października 2009 bardzo ,naprawde bardzo dobry i latwy przepis

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń