Do góry

Przekąski Przepis na:

Marynowane rydze

Przekąski

Autor: polkangaroo

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1298

Dodano: 19.11.2009

Odsłon: 21977

Dla każdego, nawet za pięć lat.

Składniki

  • Rydz, ok. 1 kg
  • ocet, 1/3
  • woda, 2/3
  • cebula, 2
  • ziele ang,
  • pieprz czarny- ziarnisty
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę z octem i resztą przypraw.

  2. Rydze zagotować w osolonej wodzie z cebulą pokrojoną w piórka (ok 3 min)

  3. Odcedzić rydze, przełożyć do małych słoiczków i zalać gorącą wodą z octem i przyprawami. 4 Zakręcić, odwrócić i zostawić słoiki do ostygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń