Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi uważam za otwarty ! Może w tej wersji Wam posmakują ? Można przyrządzić wcześniej.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 578
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 916
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 235
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 578
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 916
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 235
Składniki
Szparagi umyłem, zdrewniałe końce odkroiłem. Marchewkę oczyściłem i obrałem. W 2 litrach wody zagotowałem z 2 łyżeczkami soli i masłem. Gotowałem w niej warzywa na półtwardo ok. 12 minut. Na średnim ogniu. Następnie osączyłem. Jajko ugotowałem na twardo. Marynata : ocet, musztardę, sól, pieprz wymieszałem z oliwą i 5 łyżkami wywaru z jarzyn. Dodałem trybulę. Marynatą zalałem jarzyny i odstawiłem na 2 godziny. Jajko obrałem , drobno posiekałem i posypałem nim warzywa. Przed podaniem posypałem płatkami migdałów.