Do góry

Desery Przepis na:

Masa cytrynowa

Desery

Autor: marysia11082

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 319

Dodano: 20.09.2011

Odsłon: 5444

CUDOWNY CYTRYNOWY SMAK.

Składniki

  • 3, CYTRYNY
  • 1 szklanka, WODY
  • 1 kostka, MARGARYNY"PALMA"
  • 1,5 szklanki, CUKRU
  • 4 łyżki, MĄKI ZIEMNIACZANEJ
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CYTRYNY SPARZYĆ I ZETRZEĆ SKÓRKĘ,

  2. WYCISNĄĆ SOK Z 3 CYTRYN

  3. DO RONDELKA WLAĆ SZKLANKĘ WODY DODAĆ MARGARYNĘ I CUKIER

  4. W POŁOWIE SZKLANKI WODY WYMIESZAĆ MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ/TAK JAK ROBIMY KISIEL/

  5. KIEDY PRODUKTY W RONDELKU BĘDĄ PRZEGOTOWANE WLEWAMY MĄKĘ I ZAGOTOWUJEMY AŻ BĘDZIE SZKLISTA

  6. CIEPŁĄ/NIE GORĄCĄ/WYLEWAMY NA BISZKOPT.

  7. MOŻNA PRZEKŁADAĆ TĄ MASĄ TORTY LUB INNE CIASTA BISZKOPTOWE,JEST NAPRAWDĘ SMACZNA.POLECAM.

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 21 września 2011 TAK SZKLANKĘ DO RONDELKA A W 1/2 MIESZASZ MĄKĘ /CZYLI 1,5 SZKLANKI WODY/W TYM SAMYM RONDELKU GOTUJESZ OTARTĄ SKÓRKĘ WSZYSTKO RAZEM,NALEŻY CAŁY CZAS MIESZAĆ ABY CUKIER SIĘ NIE PRZYPALIŁ.POZDRAWIAM.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 21 września 2011 Podoba mi się ta masa. Mam pytania: wody potrzeba w sumie 1 szkl czy 1,5 ? (w składnikach jest 1 szkl. a w opisie przygotowania jest napisane o szklance do rondelka i połowie szklanki do mąki (?) Czy cytryny (sok i skórkę) gotuje się w tym rondelku z wodą, margaryną i cukrem ?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń