Do góry

Desery Przepis na:

Masa cytrynowa

Desery

Autor: marysia11082

Przepisów i artykułów: 70 Ocena: 431

Dodano: 20.09.2011

Odsłon: 6285

CUDOWNY CYTRYNOWY SMAK.

Składniki

  • 3, CYTRYNY
  • 1 szklanka, WODY
  • 1 kostka, MARGARYNY"PALMA"
  • 1,5 szklanki, CUKRU
  • 4 łyżki, MĄKI ZIEMNIACZANEJ
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CYTRYNY SPARZYĆ I ZETRZEĆ SKÓRKĘ,

  2. WYCISNĄĆ SOK Z 3 CYTRYN

  3. DO RONDELKA WLAĆ SZKLANKĘ WODY DODAĆ MARGARYNĘ I CUKIER

  4. W POŁOWIE SZKLANKI WODY WYMIESZAĆ MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ/TAK JAK ROBIMY KISIEL/

  5. KIEDY PRODUKTY W RONDELKU BĘDĄ PRZEGOTOWANE WLEWAMY MĄKĘ I ZAGOTOWUJEMY AŻ BĘDZIE SZKLISTA

  6. CIEPŁĄ/NIE GORĄCĄ/WYLEWAMY NA BISZKOPT.

  7. MOŻNA PRZEKŁADAĆ TĄ MASĄ TORTY LUB INNE CIASTA BISZKOPTOWE,JEST NAPRAWDĘ SMACZNA.POLECAM.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 21 września 2011 TAK SZKLANKĘ DO RONDELKA A W 1/2 MIESZASZ MĄKĘ /CZYLI 1,5 SZKLANKI WODY/W TYM SAMYM RONDELKU GOTUJESZ OTARTĄ SKÓRKĘ WSZYSTKO RAZEM,NALEŻY CAŁY CZAS MIESZAĆ ABY CUKIER SIĘ NIE PRZYPALIŁ.POZDRAWIAM.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 21 września 2011 Podoba mi się ta masa. Mam pytania: wody potrzeba w sumie 1 szkl czy 1,5 ? (w składnikach jest 1 szkl. a w opisie przygotowania jest napisane o szklance do rondelka i połowie szklanki do mąki (?) Czy cytryny (sok i skórkę) gotuje się w tym rondelku z wodą, margaryną i cukrem ?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń