Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do biszkopta lub innego ciasta.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Galaretke zrobić wg przepisu na opakowaniu, wstawić do lodówki do stęzenia.
Masło utrzeć dobrze z cukrem i żółtkami. Żelatynę namoczyć w 1/2 szkl zimnego mleka, resztę mleka dobrze dogrzac i gdy zelatyna napęcznieje wymieszać ją z ciepłym mlekiem. Dodawać po trochu do masy ciagle mieszając. Na koniec ubitą piane i pokrojona w kostkę galaretkę.