Do góry

Desery Przepis na:

Masa do biszkopta

Desery

Autor: mamakacperka4

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 742

Dodano: 20.08.2009

Odsłon: 7119

Do biszkopta lub innego ciasta.

Składniki

  • 1 margaryna lub masło
  • 20 dag cukru pudru
  • 4 płaskie łyżki żelatyny
  • 1 szkl mleka
  • 4 jaja
  • 1 lub 2 galaretki
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretke zrobić wg przepisu na opakowaniu, wstawić do lodówki do stęzenia.

  2. Masło utrzeć dobrze z cukrem i żółtkami. Żelatynę namoczyć w 1/2 szkl zimnego mleka, resztę mleka dobrze dogrzac i gdy zelatyna napęcznieje wymieszać ją z ciepłym mlekiem. Dodawać po trochu do masy ciagle mieszając. Na koniec ubitą piane i pokrojona w kostkę galaretkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń