Do góry

Desery Przepis na:

Maślankowiec

Desery

Autor: Mikka

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 91

Dodano: 05.08.2009

Odsłon: 25934

Bardzo łatwe, szybkie i niezwykle pyszne ;))

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka wybij do garnka, dodaj cukier, maślankę, olej i zmiksuj. Do tych składników dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i miksuj dalej. Będzie dosyć rzadkie, ale nie ma się czym przejmować - takie ma być ;) Wylej je na blachę wysmarowaną tłuszczem i posyp owocami (takimi jakie lubisz - ja uwielbiam jagody lub truskawki)

  2. Teraz czas na kruszonkę: do miski wsyp 2 szklanki mąki, 1 szklankę cukru i 3/4 kostki margaryny - zagnieć i posyp ciasto. Na końcu posyp cukrem waniliowym.

  3. Piec 25 min. w 160 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mysz204 16 lipca 2010 a te 3 szkl maki do do ciasta czy do ciasta 1 a 2 na kruszonke????

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

halina55 16 lipca 2010 Ciasto robilam,pyszne,polecam....prosze o przepis na lukier.,ile ma byc tego mleka,czy moze byc cukier zwykly zamias pugru,pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nadzia91 04 lipca 2010 Mam pytanie, jakiego samu ma byc maslanka? Naturalna czy może byc np. truskawkowa?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iska504 03 lipca 2010 25 min.to za malo trzymalam w piekarniku 45 i wyjelam niedopieczone

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mikka 17 grudnia 2009 Ciasto to jest bazą - ostatnio robiłam na nim makowca i tez był pyszny :) owoce mogą być oczywiście zamrożone.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

arwenna1 14 listopada 2009 R*E*W*E*L*A*C*J*A*
Wczoraj pieczone, genialne! robiłam ze śliwkami z podwójnej porcji:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 08 listopada 2009 Zapomniałam zapytać ,czy owoce rozmrażać czy mogę dać zamrożone.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mikka 04 listopada 2009 Śliwki oczywiście mogą być mrożone. Ja robię lukier w taki sposób - do garnuszka wsypuję około 3-4 łyżki cukru pudru i zalewam to gorącym mlekiem (wlewam powoli ciągle mieszając, tak, żeby masa była gęsta i nie bylo grudek) :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń