Do góry

Przekąski Przepis na:

Masło orzechowe

Przekąski

Autor: fizzy

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 10

Dodano: 26.11.2009

Odsłon: 7346

Szybkie, smaczne, bardzo łatwe do przygotowania.

Przygotowanie

  1. Wsyp do miski wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj.

  2. Zmiksuj bardzo drobno wszystko za pomocą blendera lub maszynki do mięsa.

  3. Gotową masę jeszcze raz zamieszaj i przełóż do słoika.

  4. Słoik włóż do lodówki na mniej więcej godzinę. Dzięki temu masło orzechowe będzie delikatniejsze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pirania2707 09 lutego 2010 Masło robiłam już dawno i wyszło bardzo dobre :) Jeżeli nie udawałoby Wam się uzyskać gęstej konsystencji to musicie dodać jeszcze więcej zmielonych orzechów :) Masło bardzo dobre, przechowywane w lodówce zachowuje świeżość na długi okres :) Polecam! MNIAM :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatasur 10 stycznia 2010 Dziś zrobiłam i muszę przyznać, że przepis wart jest pochwały. Świetnie smakuje! Naprawę super pomysł!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Chopin 06 stycznia 2010 A nie prościej zrobić "normalne" masło orzechowe - utrzeć prażone orzeszki ziemne w makutrze z niewielkim dodatkiem oleju- potem dosolić do smaku - wiem, że wymaga to sporo siły fizycznej, ale się opłaca - kilogram takiego masła to około 6-7 złotych. Nie wolno przesadzić z olejem - wystarcza naprawdę tylko trochę. Potem można zrobić prawdziwą amerykańską kanapkę: chleb, masło orzechowe i dżem (najbardziej lubię z czarnej jagody, ale może być morelowy, lub jabłkowy).
Smacznego

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 27 listopada 2009 Czy orzeszki moga byc solone? Bo ja lubię masło orzechowe takie słonawe... Zwykle kupuje felixa.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 27 listopada 2009 Nie ma czekolady ani kakao, bo to nie ma być krem jak nutella, tylko masło orzechowe :) bardzo fajny przepis, zastanawiałam się kiedyś, jak się robi masło orzechowe :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaska333 26 listopada 2009 a jak dlugo mozna takie cos przechowywac???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń