Do góry

Przekąski Przepis na:

Matiasy w oleju

Przekąski

Autor: goramarcina1

Przepisów i artykułów: 485 Ocena: 10814

Dodano: 06.09.2013

Odsłon: 5496

Stęskniłam się za domowym śledzikiem :)

Składniki

  • 3-4 mięsiste płaty śledzia solonego z wiaderka
  • 2 większe cebule
  • 3 miękkie suszone morele + 3 suszone sliwki
  • 60 g mozzarelii w kulce
  • sól do cebuli
  • olej do zalania
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Płaty śledziowe wymoczyć przez 20 minut w misce z zimną wodą, później pokroić w kawałki.
    Cebulę pokrojoną w półkrążki posolić, morele i śliwki pokroić w paseczki, mozzarellę w kostkę.
    Wszystko delikatnie wymieszać.

  2. Do miski wlać olej, wymieszać i włożyć do średnich szerszych słoików, odstawić do lodówki.
    Śledziki są najlepsze do jedzenia po dobie.

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub26 09 września 2013 Ale mi smaku narobiłaś,zostawiam "kciuka" i przepis zabieram do zrealizowania:-)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Udziec 08 września 2013 ale bym zjadł ,pewnie już wspomnienie po nich zostało?,pozdrówka

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 07 września 2013 Takich matiasów jeszcze nie jadłam i dodatki mnie zaintrygowały - koniecznie do zrobienia:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 07 września 2013 Jesień, czas na śledziki, dodatek mozzarelii to
dla mnie coś nowego, muszę wypróbować. A może być feta? Pozdrawiam.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zazula1 07 września 2013 Szkoda,że nie lubię śledzi ale te wyglądają tak apetycznie,że zrobię je dla mojej połówki i przyjaciół:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 06 września 2013 za mną też chodzi, zabieram również :)
a śliweczka i morelka jaki posmak dają śledziom?
Odpowiedzi: 2 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gogusia 06 września 2013 Za mną też chodzi śledzik, może wypróbuję Twojego z tą mozzarellą:) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń