Do góry

Przekąski Przepis na:

Matiasy w oleju

Przekąski

Autor: goramarcina1

Przepisów i artykułów: 552 Ocena: 13052

Dodano: 06.09.2013

Odsłon: 5785

Stęskniłam się za domowym śledzikiem :)

Składniki

  • 3-4 mięsiste płaty śledzia solonego z wiaderka
  • 2 większe cebule
  • 3 miękkie suszone morele + 3 suszone sliwki
  • 60 g mozzarelii w kulce
  • sól do cebuli
  • olej do zalania
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Płaty śledziowe wymoczyć przez 20 minut w misce z zimną wodą, później pokroić w kawałki.
    Cebulę pokrojoną w półkrążki posolić, morele i śliwki pokroić w paseczki, mozzarellę w kostkę.
    Wszystko delikatnie wymieszać.

  2. Do miski wlać olej, wymieszać i włożyć do średnich szerszych słoików, odstawić do lodówki.
    Śledziki są najlepsze do jedzenia po dobie.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub26 09 września 2013 Ale mi smaku narobiłaś,zostawiam "kciuka" i przepis zabieram do zrealizowania:-)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Udziec 08 września 2013 ale bym zjadł ,pewnie już wspomnienie po nich zostało?,pozdrówka

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 07 września 2013 Takich matiasów jeszcze nie jadłam i dodatki mnie zaintrygowały - koniecznie do zrobienia:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 07 września 2013 Jesień, czas na śledziki, dodatek mozzarelii to
dla mnie coś nowego, muszę wypróbować. A może być feta? Pozdrawiam.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zazula1 07 września 2013 Szkoda,że nie lubię śledzi ale te wyglądają tak apetycznie,że zrobię je dla mojej połówki i przyjaciół:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 06 września 2013 za mną też chodzi, zabieram również :)
a śliweczka i morelka jaki posmak dają śledziom?
Odpowiedzi: 2 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gogusia 06 września 2013 Za mną też chodzi śledzik, może wypróbuję Twojego z tą mozzarellą:) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń