Do góry

Desery Przepis na:

Mazurek czekoladowy z bakaliami

Desery

Autor: kuhareczka

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 1262

Dodano: 03.04.2008

Odsłon: 2357

mazurek

Składniki

  • schłodzona margaryna - 30 dag
  • mąka - 1/2 kg
  • jajko
  • żółtko
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i)
  • cukier - 2 łyżka(i)
  • bakalie
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: Mąkę przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Na tarce zetrzeć margarynę, wbić jajko, dodać żółtko i cukier. Szybko zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Blachę do mazurków posmarować margaryną, wylepić ją ciastem. Piec na złoty kolor. Polewa: - 1 łyżeczka masła - 1 szklanka cukru - 1/2 szklanki śmietany - 2 łyżki kakao Cukier, śmietanę i kakao gotować 10 min. Dodać masło. Na ostudzone ciasto ułożyć bakalie, wylać polewę. Udekorować bakaliami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń