Do góry

Desery Przepis na:

Mazurek kajmakowy

Desery

Autor: Mateusz15

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 2174

Dodano: 16.08.2009

Odsłon: 2650

Pyszny, łatwy i szybki mazurek nie tylko na święta wielkanocne.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę zmieszać z cukrem pudrem i posiekać z margaryną. Dodać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Wstawić na godzinę do lodówki zapakowane w folię spozywczą.

  2. Rozgrzać piekarnik do 200 st.

  3. Ciastem wylepić prostokątną formę, tak aby miało grubość ok 1 cm. Piec 15 minut.

  4. Przygotować krem: Stopić margarynę. Nie studzić. Do miksera wsypać sypkie składniki kremu, dolać wrzącą wodę i miksować do uzyskania jednolitej masy. Dodać ciepłą mrgarynę i ubijać z pozostałymi składnikami.

  5. Ciepły krem rozprowadzić na ciepłym cieście i pozostawić do ostygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń