Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
Składniki
Jaja ubic z cukrem na parze. Odstawic, ubijac aż wystygnie, dodac sok z cytryny, ubijac. Dodac mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i migdałami. Na końcu dodawac po łyżce rozpuszczone masło. Podzielic na dwie części. Każdą z nich wylac na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 25 minut w temp. 180 stopni.
Zimne placki przełożyc marmoladą, polac polewą i ozdobic orzechami. Smacznego.