Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki pomarańczowy mazurek -bez niego trudno wyobrazić sobie wielkanocne przyjęcie. ...smak jego przyprawi Cię o zawrót głowy;))) Życzę wszystkim jedząc go Wesołych Świąt i smacznego jajka;)
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 54
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 54
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Składniki
Ze składników zagniatamy kruche ciasto i odkładamy na godzinę do lodówki.Wyjmujemy i rozwałkowujemy na placek o grubości 1 cm. Wkładamy na blaszkę formułując rant. Ciasto gęsto nakłuwamy widelcem.Pieczemy w 200 stopniach 15 minut.Dokładnie sparzone i wyszorowane cytrusy wraz ze skórką kroimy w kostkę i miksujemy. Dodajemy cukier i podgrzewamy pół godziny.Masa ma być gęsta i lekko przezroczysta.Ciepła wylewamy na placek i zostawiamy do ostygnięcia.