Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić by świąteczny stół był pomysłowo przygotowany, a dania nie tylko smakowały ale i cieszyły zmysł estetyczny? Mazurek w kształcie wielkanocnego jajka!
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 15
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 836
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 15
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 836
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Czekoladę zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Stopniowo, nie przerywając ucierania, dodawać do masła. Na koniec dokładnie wymieszać ze startym chlebem.
Z wafli wyciąć jednakowej wielkości jaja. Jeden posmarować przygotowaną masą. W drugim, pośrodku, wyciąć "ząbki". Powstałymi dwoma kawałkami wafla przykryć masę razową, pozostawiając pasek wolnej masy. Wstawić do lodówki na na noc.
Polewę czekoladową stopić w gorącej kąpieli wodnej. Połową posmarować wafel na wierzchu mazurka. Udekorować mentosami. Z reszty polewy zrobić ozdobne paski na mazurku.