Do góry

Desery Przepis na:

Mazurek razowy na waflu

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20673

Dodano: 26.03.2009

Odsłon: 6574

Co zrobić by świąteczny stół był pomysłowo przygotowany, a dania nie tylko smakowały ale i cieszyły zmysł estetyczny? Mazurek w kształcie wielkanocnego jajka!

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Czekoladę zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Stopniowo, nie przerywając ucierania, dodawać do masła. Na koniec dokładnie wymieszać ze startym chlebem.

  2. Z wafli wyciąć jednakowej wielkości jaja. Jeden posmarować przygotowaną masą. W drugim, pośrodku, wyciąć "ząbki". Powstałymi dwoma kawałkami wafla przykryć masę razową, pozostawiając pasek wolnej masy. Wstawić do lodówki na na noc.

  3. Polewę czekoladową stopić w gorącej kąpieli wodnej. Połową posmarować wafel na wierzchu mazurka. Udekorować mentosami. Z reszty polewy zrobić ozdobne paski na mazurku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasikkr 09 kwietnia 2009 Witam
Jak zetrzeć ten chleb ? to ma być świeży czy suchy ????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Justin 04 kwietnia 2009 świetny pomysł z tymi mentosami i dekoracją ciasta! Wygląda ono na bardzo proste, więc może spróbuję!
Pozdrawiam! :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń