Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 23
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 356
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 23
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 356
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Ciasto: Smietane ubic, dodać cukier. Wbijać po jednym jaju. Na końcu dodać make wymieszną z proszkiem do pieczenia i wódkę. Upiec. Pieck w ok.160-180 stopniach, 30-40min.
Piana orzechowa: Orzechy zapiec w piekarniku na złoty kolor, nastepnie rozwałkować. Białka ubić z cukrem, dodac orzechy.
Na wierzch upieczonego ciasta rozsmarowac powidła, a następnie równomiernie rozłozyc piane orzechową i zapiec w piekarniku.