Do góry

Dania główne Przepis na:

MEDALIONY Z INDYKA

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 13898

Dodano: 03.02.2009

Odsłon: 8445

Świetne na rodzinny obiad.

Składniki

  • filety z piersi indyka, 4
  • plastry szynki pokrojonej jak makaron, 4
  • serek topiony (lub 4 plastry sera żółtego)
  • sól, pieprz
  • jajo, 1
  • Bułka tarta
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety lekko rozbić. Na połowę każdego położyć pokrojoną szynkę a na drugiej plasterki serka topionego. Złożyć na pół, panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor a następnie zapiec w piekarniku przez ok. 20 minut.

  2. Podawać z frytkami, ziemniakami lub ryżem i dowolną surówką. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 05 czerwca 2009 Droga Lideczko ,przepis ten bardzo mi się podoba i na pewno z niego skorzystam.Jednakże mam pewną uwagę co do nazwy medaliony,gdyż medaliony sporządza się ze schabu,szynki wieprzowej lub 1 i 2 frykanda cielęcego, medaliony mają kształt okrągły,grubości ok. 1 cm,mogą być saute lub panierowane z dodatkiem grzanek.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

juzef007 04 lutego 2009 strasznie lubię potrawy z indyka więc muszę ten przepis wypróbować

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń