Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetny, delikatny smak
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 243
Polecam.
Odsłon: 727
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36241
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 403
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 243
Polecam.
Odsłon: 727
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36241
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 403
Składniki
Medaliony posolić i popieprzyć z obu stron i obtoczyć w mące.
Z włoszczyzny, pieprzu, ziela angielskiego, liścia laurowego, kostki rosołowej, czosnku gotować wywar.
Olej wlać na mocno rozgrzana patelnię i obsmażyć mięso (krótko ale dosyć mocno) z obu stron, następnie wrzucić do wywaru. Na patelnię (po smażeniu) wlać troszkę wody, zagotować i przelać do garnka z wywarem.
Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, wrzucić do wywaru.
Gotować razem aż mięso i warzywa będą miękkie.
Danie jest gotowe, jeśli sos jest za rzadki zagęścić mąką.
Można również wyjąć mięso, sos który powstał zmiksować, dodać z powrotem do mięsa, zagotować.
Można podawać z ziemniakami, kaszą, ryżem lub makaronem + surówka. Smacznego ;)