Do góry

Dania główne Przepis na:

Medaliony z polędwiczek

Dania główne

Autor: bozenas

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 448

Dodano: 10.11.2008

Odsłon: 11839

smaczne,ładnie się prezentuje na talerzu

Składniki

  • polędwiczki wieprzowe, ok 60dag
  • boczek, paczka plastrów
  • grzyby, 0.50dag
  • zimniaki, ok kilo
  • zielenina,marchew
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotowac,dodając marchew,grzyby dusimy na cebulce podprawiamy śmietaną z mąką jako sos.Polędwiczki tniemy na plastry szerokości plastra boczku,każdy kawałek owijamy w boczek,sól pieprz i smażymy na odrobinie oleju albo na patelni grilowej ok10 min.Ziemniaki przepuścic przez praskę,częśc z marchewka a do częsci dodac zieleninę.Łyżką do lodów ułożyc kulki z ziemniaków,obok medaliony,obok sos grzybowy.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń