Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszszna ryba zapiekana w warzywach w sosie beszamelowym
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
rybe dzien wczesniej zapekluj w oleju, bialym pieprzu, curry,ziolach prowansalskich, soku z cytryny i czosnku, odstaw na cala noc przykrywajac by zapachy nie przeszly na lodowke, jezeli z dnia poprzedniego zostaly ci ziemniaki mozesz je wykorzystac do zapiekanki.Na nastepny dzien posmaruj forme olejem, uloz ziemniaki, 1/2 paczki mieszanki warzywnej, uloz rybe, dodaj papryke pokrojona w paski, nastepna warstwa to druga polowa mieszanki warzywnej, poloz na niej plastry sera a nastepnie zalej sosem beszamelowym. Jak robie sos ?- otoz 1 i 1/2 szklani mleka, lyzka maki, starta galka muszkatalowa, troche soli i przprzu do smaku, to wszystko nalezy rozptrzepac i zalac zapiekanke. Wkladac do zozgrzanego pieca ok 200 st, wlozyc zapiekanke na ok 30 minut,- gwaranuje -pycha