Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet wykonany przez męża dodam że jest bardzo pyszny :)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 112
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 112
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Składniki
Składniki: 5 jaj 1 cebula –pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku-pokrojone w plasterki Pęczek szczypiorku-posiekane 3 plastry sera gouda 1 średni pomidor-pokrojony w kostkę 1 łyżeczka zielonego marynowanego pieprzu 2 łyżki śmietany 2 łyżki ciemnego sosu sojowego Kilka kropel tabasco Sól, świeżo mielony pieprz, oliwa do smażenia Świeża bazylia posiekana Wyk: Cebulę i czosnek przesmażyć na oliwie uważając aby się nie przypaliło. W tym czasie wbić do miski jajka, dodać śmietanę, sos sojowy,zielony pieprz, sól, świeżo mielony pieprz, tabasco i wszystko dokładnie roztrzepać i dobrze napowietrzyć. Gdy cebula i czosnek nam się podsmaży miksturę wlać na patelnię. Odczekać chwilę aż się trochę zetnie. Na wierzch dodać pomidory, plasterki sera porwane na kawałki, szczypiorek,świeżą bazylię i przykrywamy pokrywką. Co jakiś czas podważamy brzegi omleta przechylając patelnię w celu spłynięcia płynnej konsystencji pod spód, gdyż omlet smażymy z jednej strony. Po całkowitym ścięciu się omleta zdejmując go z patelni składamy na pół. Podajemy z majonezem i sosem barbecue . Dekorujemy świeżą bazylią.