Do góry

Dania główne Przepis na:

Meksykański garnek

Dania główne

Autor: ania_sm

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 170

Dodano: 27.09.2008

Odsłon: 3746

Właściwie gulasz po meksykańsku. Podajemy z ryżem.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanej oliwie smażymy pokrojoną w kostki, posoloną wołowinę. Gdy mięso się zrumieni, podlewamy rosołem, przykrywamy, dusimy ok 30 min (aż wołowina będzie miękka). Podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pokrojoną w paski, oczyszczoną paprykę. Gdy jarzyny się zeszklą dodajemy obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Dodajemy koncentrat pomidorowy, zmiażdżony czosnek. Doprawiamy do smaku. Do mięsa dodajemy odsączoną fasolę, przesmażone jarzyny. Całość podgotowujemy kilka minut. Podajemy z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 25 lutego 2009 Gulasz przepyszny, w domu sie zajadali, azim sie uszy trzesły ;D polecam wszystkim!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

linusia 28 września 2008 Smaczne to malo powiedziane... nie jestem zwolennikiem kuchni meksykanskiej, ale ta potrawe zjadlam ze smakiem i jeeszcze wzielam dokladke
moja rodzina z\achwycona dziekuje za przepis

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń