Do góry

Przekąski Przepis na:

Meksykańskie Kanapeczki fit

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20684

Dodano: 07.05.2009

Odsłon: 6491

ta pikantna, meksykańska przekąska działa na wszystkie zmysły.

Składniki

  • pasta fischetta (tatar rybno warzywny z peperoni), 20 dag
  • chrupkie pieczywo, kilka sztuk
  • mozarella, 5 maleńkich kulek
  • pomidorki koktajlowe, 5
  • bazylia, kilka listków
  • chipsy nachos, kilkanaście sztuk
  • marynowane papryczki jalapeno, 5
  • suszone pomidory, 5
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dwa płatki pieczywa chrupkiego podziel na kila mniejszych kawałków. Na każdym ułóż po suszonym pomidorku, nałóż pastę Fischetta a na niej ułóż plastry pomidorka koktajlowego.

  2. Przykryj łagodnym chipsem nachos. Na nim umieść kulkę mozzarelli ostrą papryczkę oraz bazylię.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń