Do góry

Przekąski Przepis na:

Melon w szynce parmeńskiej!

Przekąski

Autor: Elifia

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 4322

Dodano: 08.03.2008

Odsłon: 1375

Melon w szynce parmeńskiej ozdobiony liśćmi sałaty i pieprzem może być świetnym urozmaiceniem przyjęcia:)

Składniki

  • 1 mały melon (ok. 50 dag)
  • 10 dag szynki parmeńskiej
  • biały pieprz
  • DO DEKORACJI:
  • 2-3 liście sałaty
  • kilka ziaren białego pieprzu
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Melon przepołowić i usunąć pestkę. Z miąższu łyżeczką do wydrążania wyciąć kulki o średnicy najwyżej 2 cm i oprószyć pieprzem. Szynkę pokroić w możliwie najcieńsze plastry, a następnie w 3-centymetrowe paski. Każdą kulkę owinąć i spiąć szpadką lub wykałaczką. Tak przygotowaną przekąskę ułożyć na talerzu udekorowanymi liśćmi sałaty i posypać pokrojonymi w talarki ziarenkami pieprzu. ... ~ RADA ~ .. Szynkę parmeńską można zastąpić również szynką ardeńską, york lub bayonne :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń