Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35973
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 158
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 282
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 331
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35973
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 158
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 282
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 331
Składniki
Białka ubic na sztywno z cukrem. Dodac żółtka i wymieszac. Dodac wode i olej. Powoli wymieszac. Dodac make i proszek. Wymieszac. W tem sam sposob przygotowac ciasto ciemne tylko od ilosci maki odjac dwie łyzki i wsypac kakao. Upiec w dwoch waskich formach w 180 stopniach.
Na krem: budyn ugorowac w dwoch szklankach mleka dodajac 6 lyzek cukru. Gdy ostygnie polaczyc z margaryna i alkoholem.
Zimne ciasto pokroic na kromki. Przekladac kremem, ukladajac na przemian jasne i ciemne ciasto. Polac polewa czekoladowa:) Smacznego