Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 15
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 42
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23679
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 439
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 262
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 15
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 42
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23679
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 439
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 262
Składniki
Białka ubic na sztywno z cukrem. Dodac żółtka i wymieszac. Dodac wode i olej. Powoli wymieszac. Dodac make i proszek. Wymieszac. W tem sam sposob przygotowac ciasto ciemne tylko od ilosci maki odjac dwie łyzki i wsypac kakao. Upiec w dwoch waskich formach w 180 stopniach.
Na krem: budyn ugorowac w dwoch szklankach mleka dodajac 6 lyzek cukru. Gdy ostygnie polaczyc z margaryna i alkoholem.
Zimne ciasto pokroic na kromki. Przekladac kremem, ukladajac na przemian jasne i ciemne ciasto. Polac polewa czekoladowa:) Smacznego