Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, mięciutkie ciasteczka, o lekko korzennym aromacie, z mnóstwem orzechów. Rozpływające się w ustach, małe pyszności
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Jaja utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym.
Dodać kakao, mąkę, proszek do pieczenia, sól.
Margarynę rozpuścić z czekoladą i dobrze razem połączyć. Następnie dodać masę do ciasta.
Wyrobić dobrze ciasto. Będzie ono ciężkie i lepiące, ale tak powinno być. Dodać pozostałe dodatki, a więc, powidła, bakalie, przyprawy.
Ciasto nabierać łyżką natłuszczoną, np olejem i formować w dłoniach kuleczki (dłonie również natłuścić, bo ciasto jest lepiące) układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem, piec nie dłużej niż 10 min, w 180 stopniach.