Do góry

Przekąski Przepis na:

Mielaki z bogatym wnętrzem

Przekąski

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6197

Dodano: 19.05.2008

Odsłon: 27930

pyszności

Składniki

  • 1/2 kg mięsa mielonego - rodzaj dowolny, najlepjej wołowo-wieprzowe
  • 3 duże kromki chleb razowego
  • 2 jajka
  • przyprawy
  • 1 ząbek czosnki
  • 1 cebula
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki zielonej
  • posiekana natka z pietruszki
  • Bułka tarta
  • ser zółty tarty na grubych okach (3 duże łyżki)
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. chleb namoczyć w ciepłej wodzie , odcisnąć porządnie , dodać do mięsa. Do tego dołożyć papryki , celbulę (pokrojone w drobną kosteczkę), wcisnąć czosnek , dodać posiekaną natkę i ser , doprawić i wbić jaja. Całość wyrobić na jednolitą masę. Formować kotleciki mielone (rozmiar dowolny) , każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju obustronnie. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jarko133 29 stycznia 2009 Przeczytałem,wykonałem, super sprawa.Gorąco polecam

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jarko133 29 stycznia 2009 Przeczytałem, zrobiłem... Rewelka Gorąco polecam

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 17 listopada 2008 można i tradycyjne - też są pyszne , ale ... nie mają bogatego wnętrza

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

987654321 02 listopada 2008 przepis jest kosztowny jak na mielone lepiej tradycyjne z ziemniakami

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń