Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone kotlety z żółtym serem

Dania główne

Autor: dutkiewicz7

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 393

Dodano: 27.02.2008

Odsłon: 2245

Mielone o niespotykanym smaku

Składniki

  • mielone mięso wieprzowo-wołowe, 40 dkg
  • jajo,czerstwa bułka
  • 3-4 łyżki mleka
  • pół szklanki grubo startego żółtego sera
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • łyżka sosu sojowego
  • 3łyżki oleju
  • 3 łyżki tartej bułki
  • pieprz, sól
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Namoczyć bułkę w mleku, odcisnąć, rozdrobnić, dodać do mięsa wraz z solą, pieprzem i zieleniną Bardzo dokładnie wyrobić. Dodać ser, jeszcze raz wyrobić. Rozgrzać na patelni olej i kłaść uformowane wilgotnymi dłońmi kotlety, obtoczone w tartej bułce. Smażyć na rumiano z obu stron. Pod koniec smażenia na kilka minut przykryć patelnię, aby kotlety dosmażyły się w środku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń