Do góry

Dania główne Przepis na:

mięsko na grila

Dania główne

Autor: monika1965

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 1474

Dodano: 05.03.2008

Odsłon: 7948

mięsko dowolne, poza wołowinką, ona nie najlepsza jest w tym zestawieniu, podaję przepis na podstawie kurczaka ale może być inne

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. umyć ćwiartki kurczaka i osuszyć ręcznikiem papierowym, wymieszać wszystkie składniki marynaty w dość dużej misce lub garnku, zanurzyć kurczaka w marynacie i wstawić do lodówki na 2-3 godz. Koniecznie nalezy to przykryć folią spożywcza aby nie wchłonęło zapachów lodówkowych. W takiej postaci można wywieźć na działke i kłaść bezpośrdenio na rozgrzanego grilla. , gdy zacznie się rumienić, nalezy go polewać marynatą i obracać na ruszcie.Można tak zamarynowane mięsko upiec w piekarniku. Proponuję podawać z surówką z kapusty(mój przepis) , z mizerią , lub sałatce z pomidorów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń