Do góry

Przekąski Przepis na:

mięso w cieście francuskim

Przepis dnia 2009-01-21
Przekąski

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 5446

Dodano: 26.05.2008

Odsłon: 30643

wiele rzeczy można w to zwinąć

Składniki

  • cebula 1 duża pokrojona w talarki
  • olej do smażenia
  • 30 dag mięsa mielonego (jakie chcecie)
  • marchew 1 szt w kosteczkę
  • 2 pomidory sparzone i pokrojone w kostkę
  • papryka zielona 2 szt w kostkę
  • czerwona fasola 0,5 puszki opłukana
  • sól, papryka ostra, oregano, bazylia ...... co lubicie
  • ser żółty starty - garść
  • jajko
  • kminek ziarna
  • ciasto francuskie 1 op.
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebulę zeszklić na oleju , dołożyć mieso , doprawići smażyć ok 10 min na dużym ogniu. Następnie wrzucić marchew, paprykę, pomidory i disć pod przykryciem 10 min. Wyłączyć i dodać fasolę, pozostawić do wystygnięcia. Rozgrzać piekarnik do 190 st. , na ciasto ułożyć wzdłuż , posypać serem i zwinąć w roladę. Posmarować ją jajkiem rozbełtanym i posypać kminkiem. Piec ok 25 min w temo. 190 st na papierze do pieczenia. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewaczek75 22 stycznia 2009 brzmi mniam mniam i tak samo wyglada .... mniam ....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tangerinka 21 stycznia 2009 W ciasto francuskie zawijałam ostatnio rybę. Teraz wypróbuję Twój przepis z mięskiem :)
Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 28 maja 2008 Nie - nie będzie wypływać ze środka , dopiero jak się poporcjuje to może trochę farszu "uciec" na talerz - tak jak na obrazku ,ale to nie przeszkadza

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 26 maja 2008 pomidory oczywiście obrać ze skórki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń