Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso z ryżem

Przepis dnia 2007-12-03
Dania główne

Autor: yeti

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 530

Dodano: 27.11.2007

Odsłon: 22129

Sycąca i wysokoenergetyczna potrawa. Ciekawy jest fakt, że przepis można modyfikować w zależności od tego co mamy w lodówce.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrać cebulę, paprykę oczyścić z pestek a następnie warzywa pokroić w kostkę. Cebulę wrzucić na rozgrzany olej a następnie dodać pokrojoną na niewielkie kawałki wieprzowinę. Gdy będzie lekko zarumieniona dodać ryż oraz 2 szklanki wody i wszystko gotować na niewielkim ogniu. Po chwili dodać przecier pomidorowy i paprykę. Dokładnie wymieszać. Po 30 minutach powinno być gotowe. Przed podaniem posypać tartym parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 04 czerwca 2009 Na pewno "wiencej"... :/ A ten pierwszy nie ma ksztyny kultury... Ludzie, co za buractwo w tym kraju!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń