Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
Ciasto: Jajka ubijać z cukrem tak długo, aż masa stanie się puszysta i zbieleje. Mąkę ( odjąć 2 łyżki mąki!!) przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Stopniowo i na przemian dodać do jajek mąkę, wodę i olej - bardzo delikatnie mieszać! Wylać ciasto do nasmarowanej blaszki i piec 180 stopni około 40 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest suche. Po 20 minutach ostrożnie wyjąć ciasto i wystudzić Ciasto przekroić na dwa blaty.
Krem Pastylki włożyć do śmietany i podgrzewać ciągle mieszając, aż do rozpuszczenia. Masę ostudzić. Śmietanę ubić pod koniec dodać serki mascarpone, masę miętową bardzo dokładnie mieszać.
Przełożenie : ciasto -1/2 kremu -ciasto -1/2 kremu -starta czekolada