Do góry

Desery Przepis na:

Migdałowe karmelki

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 09.04.2008

Odsłon: 8456

Pyszne karmelki (koszt całosci 18zł)

Składniki

  • 0,5 kg migdałów pokrojonych w słupki
  • 2 łyżki kolorowych kandyzowanych owoców
  • 1 szklanka miodu
  • 1 szklanka cukru
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Migdały wymieszać z kandyzowanymi owocami. Cukier cukier rozpuścić w garnku i jak zacznie nabierać złotego koloru, dodać miód i połączyć. Dodać migdały z owocami i delikatnie wmieszać. Masę wyłożyć na blachę wysmarowana cienko olejem. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Po tym czasie pokroić karmelki na mniejsze części. Przechowywać w lodowce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń