Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna odsłona kotletów z jaglanki. Tym razem bardzo migdałowa :-). Z powodzeniem zastępują ziamniaki lub ryż w daniu obiadowym.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 140
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 149
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 140
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 149
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Składniki
Kaszę płuczemy na sitku i gotujemy w osolonej wodzie (1,5 szkl.) ok. 15-20 min. do momentu aż wchłonie wodę i będzie miękka. Lekko studzimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety (mozna obtoczyc w bułce tartej, ja tego nie robiłam) i smażymy na złoty kolor z jednej i drugiej strony. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego :-)