Do góry

Desery Przepis na:

Migdałowe Rafaello na kremowej chmurze

Desery

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 386

Dodano: 23.10.2012

Odsłon: 21120

Pyszne delikatne Rafaello na kremowej kałuży z mleczną czekoladą.

Składniki

  • mleko kokosowe w puszce, 400 ml
  • wiórki kokosowe, 4 łyżki
  • płatki migdałów, 4 łyzki
  • aromat migdałowy, 2 łyżki
  • cukier ( drobny ), 2 lyzki
  • żelatyna, 2 lyzki
  • gęsty jogurt naturalny, 4 łyżyki
  • cukier puder, 1 łyzka
  • Czekolada mleczna, 50 g
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W garnku mieszamy mleko kokosowe z wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów. Dodajemy cukier i olejek migdałowy. Gotujemy. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Studzimy. Dodajemy do mleka z dodatkami. Dokładnie mieszamy.

  2. Przelewamy do niedużej foremki( u mnie silikonowa keksówka ).Wstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny.

  3. Przed podaniem : Jogurt naturalny mieszamy z cukrem pudrem i odrobiną kokosu. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Ciasto kroimy na kawałki i podajemy na "kałuży" jogurtowej. Polewamy czekoladą i zdobimy płatkami migdałów. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń