Do góry

Dania główne Przepis na:

minestrone

Dania główne

Autor: kucka2008

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 3221

Dodano: 09.05.2008

Odsłon: 2387

pachnie wiosną

Składniki

  • młoda marchew, pęczek
  • młody szczaw, kilka listków
  • młoda kapusta, kilka listków
  • młoda włoszczyzna
  • bulion, 1 litr
  • dymka, 2 szt
  • ugotowany drobny makaron, 1 szklanka
  • pomidory w puszce (mogą być świeże), 2 puszki
  • bazylia
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Młode warzywa oczyść, umyj i drobno pokrój. Do rondla wlej 2 łyżki oliwy, wrzuć warzywa, dodaj posiekany czosnek. Mieszając, duś 15 min. Włóż pomidory, duś jeszcze 3 min. Wlej bulion, gotuj 15 min. Dodaj makaron i posiekaną bazylię. Przypraw solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nena60 05 lutego 2009 to jakaś totalna pomyłka to wcale nie jest prawdziew włoskie minestrone!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nena60 05 lutego 2009 to wcale nie przypomina prawdziwej minestrone. to jakas totalna pomyłka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

novajulia 21 czerwca 2008 już mam szczaw w lodówce :) więc jutro zabieram się za ten przepis

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

novajulia 22 maja 2008 :) super, tyle że szczawiu to niestety dawno nie widziałam, a tego smaku niczym sie nie da zastąpić.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń