Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co prawda sezon na truskawki ma się już ku końcowi, ale warto jeszcze wypróbować te mini truskawkowe deserki pod kruszonką. Ostatnio robiłam je dość często, zwłaszcza gdy nie chciało mi się piec całego truskawkowego ciasta. Zapraszam!
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 37
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 61
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2339
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem, serem i pomidorami to bardzo pyszna i zdro...
Odsłon: 34
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 37
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 61
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2339
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem, serem i pomidorami to bardzo pyszna i zdro...
Odsłon: 34
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 C.
W miseczce łączymy truskawki pokrojone w kawałki z cukrem i skrobią kukurydzianą. Tak przygotowaną masą wypełniamy kokilki.
W osobnej misce zagniatamy cukier, proszek do pieczenia, mąkę, masło (i żółtko z cynamonem) aż do uzyskania kruszonkowej konsystencji.
Kokilki układamy na blasze do pieczenia. Posypujemy porcją kruszonki na wierzchu. Pieczemy przez ok. 25-30 minut, lub do uzyskania rumianego koloru na wierzchu.
Deserek truskawkowy pod kruszonką podajemy schłodzone lub ciepłe z ulubionymi lodami. Smacznego!