Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miało być słońce, ale gdy rozwinęłam ciasto francuskie, okazało się , że jakieś takie małe jest. Wystarczyło zatem na słoneczko o średnicy ok. 20 cm. Dla naszej 6-osobowej rodziny było akurat.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36075
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 184
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 321
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 397
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36075
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 184
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 321
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 397
Składniki
Z ciasta francuskiego wyciąć (np. pokrywką od garnka) dwa koła.
Jedno koło posmarować nutellą i rozłożyć migdały.
Przykryć drugim kołem, lekko docisnąć. Na środku zaznaczyć kółko (szklanką) i ostrym nożem powycinać promienie. Każdy promień skręcić dwa razy.
Posmarować jajkiem i ozdobić migdałami.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Piec ok. 15 minut. Smacznego :)