Do góry

Przekąski Przepis na:

Miniszaszłyczki

Przekąski

Autor: doma

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 529

Dodano: 02.01.2008

Odsłon: 2544

To jest pyszne.

Składniki

  • mięsiste morele, 24
  • Pomarańcze, 2
  • plasterków wędzonego indyka, 12
  • łyżeczki ostrej musztardy, 2
  • yżki marmolady morelowej, 2
  • pół pęczka natki pietruszki
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik (funkcja grill). Wyciśnij sok z pomarańczy i wrzuć do niego morele, aby napęczniały.

  2. Plastry indyka przekrój wzdłuż na pół. Marmoladę wymieszaj z musztardą i posmaruj tą miksturą plastry indyka. Nałóż morele, zwiń i nabijaj na wykałaczki lub patyczki do szaszłyków.

  3. Piecz szaszłyki przez 2 minuty z każdej strony. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń