Do góry

Dania główne Przepis na:

Mintaj porowo-pomidorowy

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20673

Dodano: 16.04.2008

Odsłon: 10047

Mintaj porowo-pomidorowy

Składniki

  • 4 filety z mintaja
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • olej
  • 25dag. pomidorów
  • 2 małe pory
  • 1 cebula
  • 0.5 kostki masła
  • sól, pieprz
  • sok z 1 cytryny
  • 0.5 kubeczka śmietany 18%
  • 1 łyżka mąki pszennej
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę rozmrozić, przyprawić i skropić sokiem z cytryny. Drobno pokrojoną cebulę smażymy na maśle, dodajemy do niej pokrojone w kostkę pomidory, a następnie plastry pora. Doprawiamy, dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną. W tym samym czasie smażymy mintaja na dość głębokim tłuszczu obtaczając go w kolejności: mąka, jajko, mąka, jajko. Rybę podajemy z ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń