Do góry

Dania główne Przepis na:

Mintaj w sosie cytrynowym

Dania główne

Autor: beeata

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 817

Dodano: 09.10.2009

Odsłon: 7962

Pyszne

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sos: robimy jak beszamel, masło należy rozpuścić w garnku, dodać mąkę i wymieszać, zalać mlekiem. Mieszając na małym ogniu poczekać aż sos zgęstnieje. Następnie dodać startą skórkę z cytryny i sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, o raz posiekany koperek.

  2. Kostki filetów z mintaja układamy w żaroodpornym naczyniu i zalewamy sosem. W temp 180 stopni, piec przez około 40 minut. W tym czasie można ugotować sobie, ryż, ziemniaki lub kaszę. Ja użyłam kaszę jęczmienną i bardzo fajnie pasowało do sosu i ryby.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 21 października 2009 Wypróbowałam Twój przepis na mintaja ,bardzo mi smakowało to danie.Dzieki.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń